Blog

DE interieurtrends van het nieuwe jaar!

Interieurstijl Japandi

Japandi, een mix van twee totaal verschillende culturen zo op het oog.  Echter zien we in deze stijl met name overeenkomsten. Japandi is een combinatie van de Scandinavische stijl en het Japans minimalisme wat in deze trend terugkomt. De Japandi stijl staat voor rust en eenvoud waarin wel gewerkt wordt met mooie contrasten. Het warme vaak natuurlijke minimalistische interieur kent invloeden uit de Wabi Sabi Trend vanuit Japan en de eenvoud en met name ook het kleurgebruik wat we kennen vanuit de Scandinavische Hygge trend. Combineer organische vormen met zachte neutrale tinten, zoals zand, grijs bruin en zwart. De Fusion collectie van Urban Cotton is een mooi voorbeeld van het gebruik van een contrasterend materiaal, jutte gecombineerd met sereen kleurgebruik.

Duurzaamheid

Ook in de interieurbranche spelen steeds meer merken in op de wens van de consument om duurzame producten te consumeren. Dit kan door middel van het gebruik van duurzame materialen, denk aan NIN-NIT met hun recyclebaar board en Urban Cotton Amsterdam met hun 100 procent biologisch katoen. Maar ook door een circulaire bedrijfsvoering erop na te houden en de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden. Zo zie je dat de productie van materialen veel vaker lokaal in eigen land plaatsvindt (alle merken op Melody of Walls produceren in eigen land) en FSC gecertificeerd behang steeds meer de standaard is. Studio Ditte en veel andere bedrijven hebben hebben een circulaire productie, een groot deel van het pand van hun producent wordt verwarmd met de restwarmte van de behangproductie. 

Statement Piece

2021 is het jaar van indruk maken en je huis nog meer die persoonlijke touch geven met een pronkstuk. We zijn afgelopen jaar en wellicht ook nog een groot deel van 2021 op ons thuis aangewezen, dus laten we er maar wat moois van maken. Een Statement Piece hoeft niet altijd groot te zijn, ook met kleur en of materiaal kan je de aandacht van de ruimte trekken. Met dit Statement Piece kan je sfeer brengen in de ruimte zonder teveel tierlantijn, kan je mensen sturen in een ruimte, of een bepaalde plek uit de schaduw trekken. Dit kan met een opvallend schilderij/wandkleed, een grote plant of een opvallend behang.