Blog

De Keuze is reuze

Tips voor het kiezen van de juiste kleur en prints

blog-sfeerfoto-01

Kleur:

Dat behang je ruimte een andere look geeft, komt met name door de keuze van de kleur. Hoe de kleur jouw ruimte beïnvloedt hangt dan ook weer af van het daglicht. bevindt jouw ruimte zich aan de noordzijde, dan lijken jouw kleuren in dit deel van het huis koeler. Kleuren met een groene of grijze ondertoon lijken hierbij eerder grauw. Komt er echter Zuiderlicht jouw ruimte in, dan lijken de kleuren warmer. In deze ruimtes kan je dus eerder kiezen voor koelere tinten. Zo creëer je een frissere uitstraling voor je ruimte. Gebruik altijd een proefstukje behang, zodat je kan zien wat de kleur van het behang doet in de ochtend, middag en avond.

Het gebruik van donkere kleuren kan een positief effect hebben op de ruimte. Het creëert meer sfeer en maakt de ruimte extra knus. Kijk echter uit met het gebruik van donkere kleuren, in kleine ruimtes. De ruimte lijkt visueel een stuk kleiner.

Wil je het behang nog extra accentueren kan het mooi zijn om het behang niet helemaal tot de uiterste van de wanden te behangen. Laat aan beide zijde ruimte over, die je een verf kleur geeft die terugkomt in het behang.

Print:

De keuze is reuze. Dit maakt soms het kiezen van de juiste print niet altijd even makkelijk. Toch zijn er een aantal tips die je helpen bij de juiste keuze. Let met name op de grootte van de prints en de herhalingen van het patroon. Met name bij behangrollen is dit aan te raden. Kies bij grote wanden niet voor een print met kleine afbeeldingen. Deze worden dan teveel herhaald wat je ruimte heel druk maakt. Kleinere afbeeldingen komen beter tot hun recht in kleine ruimtes in het huis, zoals de kinderkamer of toilet. Heb je een grote wand om te bekleden, kies dan eerder voor fotobehang. Hiermee voorkom je dat dezelfde print te veel terugkomt. Hierbij komt de afbeelding veel beter uit op jouw wand.

Contrast

Print op print zie je zowel in de mode als in het interieur meer terug. Kunst is wel om te voorkomen dat je kamer hysterisch oogt. Ook het combineren van behang samen met een rustiger behang zagen we altijd al. Zorg bij het combineren dat de kleuren wel terugkomen en of overeenkomen in de verschillende behangen. Als je behang kiest van hetzelfde merk en dan met nadruk dezelfde collectie, voorkom je dat kleuren net niet lekker matchen als ze op de wand zitten. Door middel van een lambrisering creëer je net dat extra leuke effect.

blog-sfeerfoto-03

Ook zien we in 2020 juist steeds vaker dat het contrast wordt opgezocht. Ga bijvoorbeeld voor een okergele muur en kies voor de andere wand juist petrol blauwe tinten. Ook dit kan je doen door te werken met lambrisering. Behang het bovenste deel van de muur met een contrasterende kleur. Een kleurschema kan je helpen om kleuren uit te zoeken uit dezelfde kleurgroep. Zo voorkom je dat je de

plank misslaat, maar creëer je met de juiste contrasterende kleuren wel het wow-effect. We kennen allemaal de zo hippe instagrammable restaurants, waar ze niet bang zijn eens flink uit te pakken met behang en kleur.