Vliesbehang 155 grams/m2 Creative Lab Amsterdam

Heldere kleuren, prints, subtiele dessins en creatieve printtechnieken geven uiting aan de schoonheid van de natuur. Duurzaamheid is binnen hun brand een belangrijk thema. Heleen ontwerpt nog altijd alle designs zelf en ze werken enkel met partijen die duurzaam produceren. Het behang bestaat uit hoog kwaliteit papier bestaande uit 100% gerecyclede en hand gedrukte materialen PVC vrij en  gedrukt met eco vriendelijke toner-droge inkt. Daarnaast beschikt het Vliesbehang het Green Guard Gold certificaat wat staat voor een goede luchtkwaliteit.

Duurzame materialen

Melody of Walls wil graag de wereld om ons heen een stukje mooier maken. Maar we kunnen alleen van al het moois blijven genieten als we duurzaam om gaan met hetgeen wat we produceren en gebruiken. Daarom zijn de merken waarmee we samenwerken, merken die ook duurzaamheid voorop stellen. Onze merken werken met duurzame materialen en een zo klein mogelijke ecologische footprint. Daarnaast zijn veel van onze merken ook duurzaam dat ze circulair weer wat teruggeven aan bijvoorbeeld de kunstsector of de landbouwsector.

Duurzaam Reboard NIN-NIT

Het product is gemaakt van duurzaam reboard. Een natuurlijk materiaal met een unieke uitstraling en.. 100% recyclebaar! De honingraatstructuur maakt het materiaal extreem sterk. Daarnaast zorgt de structuur voor een unieke uitstraling. Hierdoor is ook de zijkant van het schilderij een echte blikvanger! De het materiaal is 16mm dik. De voor- en achterzijde bestaat uit een harde, stootvaste toplaag.

Milieuvriendelijk vliesbehang 180 grams/m2 van House of Fetch

Het vliesbehang wordt bedrukt en op maat gesneden. Het behang is geprint op PVC-vrij, FSC-gecertificeerd vliesbehang waardoor het behang niet onaangenaam ruikt naar vinylbehang. Het FSC-keurmerk houdt in dat het bedrijf dat het vliesbehang produceert, zijn bossen op een duurzame manier beheert. Het behang is biologisch afbreekbaar.

Het vliesbehang voldoet aan de Europese norm (EN 13501-1: 2007) voor brandveiligheid en de nieuwe normen voor VOC-emissies. VOC is de verzamelnaam voor stoffen die in onze omgeving aanwezig zijn en die gemakkelijk verdampen. Deze stoffen zijn er altijd al geweest, maar recentelijk is er een norm voor vastgesteld in het kader van milieuvriendelijk bouwen. Het vliesbehang van House of Fetch heeft het beste emissielabel A +.

100 % biologisch geproduceerd katoen van Urban Cotton Amsterdam

De wandkleden van Urban Cotton zijn gemaakt zijn van 100% biologisch katoen en ontworpen door Nederlandse creatieven en kunstenaars.  Met de productie en ontwikkelingen van onze wandkleden wordt zo de kunstsector ondersteunt. Van iedere verkoop gaat er een deel van het aankoopbedrag terug naar de maker.

Non woven vliesbehang van Studio Ditte

Het behang is een hoge kwaliteit vliesbehang met een luxe matte afwerking, geproduceerd in Nederland. Het behangmateriaal wordt gemaakt van non woven, dit is geen papier. Dit materiaal bevat FSC-gecertificeerde pulp en een polyestervezel. Deze stoffen samen maken het behang sterk en van goede kwaliteit. Deze basis voldoet aan de Oeko-Tex® Standard 100 norm. Het behang is dus net als vinylbehang met water afneembaar, maar dan wél vrij van formaldehyde en andere vluchtige stoffen die schadelijk kunnen zijn.

De toner waarmee geprint worden is CO2-vrij geproduceerd. De toner is zelfs food approved en mag direct contact met voedsel hebben.

Interessant om te weten is dat een groot deel van het pand van onze producent wordt verwarmd met de restwarmte van de behangproductie. En het papierafval gaat terug gaat naar de fabriek waar zij hun papier kopen, het is een gesloten cirkel.